STUDIO AUTORI 
Nakon skoro 15 godina u arhitektonskoj praksi, konačno smo dobili priliku da se upustimo u avanturu projektovanja i stvaranja sopstvenog studijskog prostora, oblikovanog prema specifičnim potrebama i aktivnostima tima.

Za ovu priliku, stan iz ‘20-ih godina prošlog veka transformisan je u stimulativno i opuštajuće radno okruženje, koje istovremeno govori i o filozofijii pravcu koji studio polako zauzima.

Ono što je izašlo kao formalin rezulatat je čist prostor, komponovan od predimenzionisanih elemenata i komada nameštaja, raspoređenih na neutralnoj pozadini u vidu zidova od prirodne gline, sa naglašenim crnim detaljima i igrom svetlosti koja ulazi kroz prozore. Par large scale rotirajućih ogledala koja i povezuju i razdvajaju ulaz, radni prostor i konferencijsku salu, pojavljuje se kao dominantni prostorni element koji refleksijama daje novu perspektivu svaki put kada se vrata zarotiraju.

Kao podsećanje na živu i bogatu istoriju zgrade, mala radionica za izradu modela pojavljuje se kao kontrast koji originalnim okvirima prozora i crno bojenim drvenim podom razbija uglađenost celine.

Kada je reč o nameštaju, većina komada je dizajnirana u našem studiju i pažljivo izvedena od strane naših saradnika, dajući nam tako priliku da testiramo svoj rad kroz suživot sa njim.

Negde između studija, savremene kancelarije i galerije, prostor nudi niz različitih scenarija koji mogu da se odvijaju u njemu. Želeli smo da ispitamo ideju praznog, gotovo galerijskog prostora, koji služi kao poziv za projekte i aktivnosti koje dolaze, objekte koji će ga ispuniti vremenom.

  GODINA
  2022
POVRŠINA
130m2
LOKACIJA
Beograd, Srbija
FOTOGRAFIJA
Relja Ivanić
OFFICE@AUTORI.RS +3816491976       
KNEZA MILOŠA 86 BELGRADE