STAN B
Kao deo šireg koncepta GIR store-a, stan B predstavlja showroom apartman koncipiran oko teme savremenog životnog prostora. U tom smislu, postojeći stan je morao da pretrpi određene modifikacije kako bi se postigli otvorenost, fleksibilnost i prozračnost prostora neophodni za savremeni stil života.

Jednostavnim uklanjanjem zida između dnevne i spavaće sobe i postavljanjem fleksibilne staklene pregrade na isto mesto, napravljena je drastična promena koja je otvorila nove mogućnosti organizacije i korišćenja prostora. Isti prostor koristi se drugačije u različitim režimima, u zavisnosti od željene aktivnosti, doba dana ili čak nivoa udobnosti. Kako bi se ostvarili različiti nivoi privatnosti u ovoj organizaciji, zavese su uvedene kao sastavni deo pregrade.

U ovako oblikovanom prostoru, zelene Togo sofe ležerno su raspoređene u dnevnoj sobi, praveći atmosferu za odmor, opuštanje i uživanje. Organizacija cele dnevne zone vrlo je otvorena i fleksibilna, što rezonuje sa svakodnevnim potrebama za promenljivošću i adaptacijom. Na to, plavi i reflektivni detalji dolaze kao ‘final touch’ kako bi ceo prostor dobio na živosti i dinamičnosti.

Zelenilo se u raznim oblicima provlači kroz ceo stan, bilo tačkasto u žardinjerama ili kao ceo zid terase, uvek sa ciljem da se uspostavi balans između podjednakih potreba za veštačkim (izgrađenim) i prirodnim u savremenom životu.


  GODINA
  2018
POVRŠINA
60m2
LOKACIJA
Novi Beograd, Srbija
FOTOGRAFIJA
Relja IvanićOFFICE@AUTORI.RS +3816491976       
KNEZA MILOŠA 86 BELGRADE