CATENA MEDIA 


Open space kancelarija sa pogledom na novobeogradsku panoramu, novi je prostor Catena Media-e, jednog od najuspešnijih kolektiva u industiji igaming-a. Uzimajući u obzir šta kompanija predstavlja, kao i sama industrija, koncipirali smo prostor kao poligon za igru, u kome individualno i kolektivno paralelno postoji i prepliće se, funkcije se gradacijski nadovezuju  i nadograđuju, scenariji smenjuju, a sam prostor poziva na interakciju.

Plafon obojen u crno omogućio je stvaranje jedne neprekinute celine koja u fokus stavlja funkionalnu šemu. Na otvorenom planu funkcije teku i nadovezuju se bez prepreka i prekida; staklene kapsule ponašaju se kao membrane između ‘privatnog’ i ‘javnog’, nikada ne narušavajući ili prekidajući celinu. U kontekstu značaja ostvarivanja privatnosti i uslova za rad u izolaciji, teške akustične zavese igraju značajnu ulogu u definisanju i korišćenju prostora.

Prostoru u celini dat je objedinjujući identitet kroz specijalno dizajnirane komade nameštaja i osvetljenja, sve u zagastitim bojama i prirodnim materijalima, kako bi se stvorila mladalačka i dinamična, ali pre svega prijatna atmosfera. Tipična kancelarijska programska šema dobila je ekstenziju u vidu rekreativne zone, točka sreće, para ljuljaški i zelenog pojasa koji prolazi kroz ceo prostor, unoseći element prirode u radno okruženje.

Kultura rada i mentalitet vezan uz nju u stalnoj su promeni, što nas uvek iznova suočava sa promišljanjem novih načina organizacije i dizajniranja poslovnih prostora, ali i sa tim šta radno okruženje može i treba da ponudi u savremenom kontekstu.

  GODINA
  2017
POVRŠINA
550m2
LOKACIJA
Airport City, Novi Beograd, Srbija
FOTOGRAFIJA
Relja Ivanić
OFFICE@AUTORI.RS +3816491976       
KNEZA MILOŠA 86 BELGRADE